Stapje voor stapje...

Gepubliceerd op 7 oktober 2022 om 17:21

De zomer is inmiddels voorbij en alles is weer vol aan de gang. Zo is de studie, International Public Health, weer begonnen. De modules 3 en 4 had ik eind december al afgerond. Nu zijn er voldoende aanmeldingen om ook module 1 en 2 nog te kunnen volgen. Inmiddels is module 1 ook bijna afgerond en zal ik dan in november en december module 2 nog volgen. Bij deze studie doe ik veel informatie, vaardigheden en kennis op die ik kan gebruiken bij het opzetten van !nclusion. Ik merk dat met studie de basis steviger wordt om iets op te zetten, doordat ik nu ook de kennis heb die mijn ervaringen en ideeën kan ondersteunen. 

Bij het fondsenwerven en de voortgang van het project merkte ik wat stagnatie. Ik wist niet goed hoe het verder aan te pakken om er voortgang in te houden. Tijdens het koffie drinken na de kerkdienst ben ik in gesprek geraakt met Sybren. Hij is enthousiast over het project en kijkt er vanuit een andere hoek tegen aan. We hebben inmiddels twee afspraken gehad en hierdoor zit er weer wat meer beweging in. Samen hebben we afgesproken om even opnieuw naar de basis van het project te kijken. Doordat Sybren vanuit een andere hoek kijkt, heb ik de indruk dat er ook meer duidelijk wordt over hoe het project te gaan organiseren. Dit geeft weer nieuwe inspiratie om dit verder uit te werken. 

Bij het opzetten van een project kom ik soms dingen tegen waarvan ik geen idee heb hoe verder te gaan. Tot het fondsenwerven ging alles heel snel. Achteraf misschien iets te snel, waardoor ik wat stappen heb overgeslagen of nog niet voldoende heb uitgewerkt. Daar ga ik nu weer mee aan de slag en zo ontwikkelt het project zich steeds een beetje verder en wordt het plaatje steeds duidelijker. Ik ben zelf ook benieuwd hoe het zich verder ontwikkelt.

Ook heb ik afgelopen tijd af en toe contact gehad met Suale in Ghana. Tijdens een van deze gesprekken heb ik met hem gesproken over de hobbels die komen kijken bij het opzetten van een project. Het is belangrijk dat ook in Ghana de verwachtingen wat bijgesteld worden. Hopelijk kan hij dit delen met de mensen daar en kunnen we !nclusion met elkaar verder ontwikkelen. 

Stapje voor stapje gaan we verder...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.