Geld inzamelen

Gepubliceerd op 13 april 2022 om 20:49

Nadat het projectplan geschreven is, ben ik nu toe aan de volgende stap. En dat is geld inzamelen en fondsen werven. Een spannende nieuwe stap, waarvan ik geen idee heb wat ik kan verwachten. Net als met de andere dingen die ik voor het project heb gedaan, ga ik er maar gewoon aan beginnen en zie ik wel waar het schip strand.

Gelukkig heb ik wel een aantal mensen om me heen die mij hierin willen ondersteunen. Zij hebben hier vast meer ervaring mee dan ik.

In Ghana gaat bouwen wat anders dan hier in Nederland. Als ze daar een deel van het bedrag bij elkaar hebben, maken ze een begin. Je kan dan ook stapels stenen zien liggen op een stuk land of bergen zand of een half gebouw. Wanneer je in Ghana geld hebt en je wil dit gebruiken om een huis te bouwen, kan het maar zo dat familie naar het ziekenhuis moet en geld komt vragen. Wanneer je dan geld hebt, kan je niet weigeren. Als je het geld hebt uitgegeven aan zand of stenen, kan je tegen je familie nee zeggen. Dat is dus net even wat anders dan hier. 

Suale waarschuwde mij dat ik het gebouw niet in een keer neer moet zetten. Dat schept het beeld en de verwachting dat er veel geld in het project is. Daardoor zullen mensen in Ghana meer verwachten van mij of het project. Wanneer ik bouw op de Ghanese manier, dus in stukjes, zal de verwachting anders zijn. Dat helpt om de verwachtingen klein te kunnen houden en ook van de lokale bevolking een bijdrage te kunnen vragen.  

Eind mei hoop ik voor een paar weken naar Ghana te vertrekken. Wat zou het leuk zijn als ik dan een eerste bedrag bij elkaar heb en daar de eerste stapels stenen kan laten maken. De prijzen stijgen snel in Ghana, dus hoe eerder materiaal aangeschaft kan worden, hoe beter en uiteindelijk goedkoper. 

Mocht je daar aan bij willen dragen of binnen je bedrijf mogelijkheden zien, dan is het rekeningnummer om te doneren te vinden op de home pagina van deze website. Mocht je meer willen weten, neem dan gerust contact op. Ik vertel graag meer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb